Lägga takpapp

Det finns olika saker i ditt hus som måste ses över med jämna mellanrum som badrum och sanitet, samt andra viktiga saker som kan led till följdskador. Hur länge sedan var det som du kollade över ditt tak? Betong eller tegelpannorna, plåten kanske ser bra ut när du tittar upp, men hur ser det ut under, och då tänker vi på takpappen. Grundarbetet är alltid viktigt för allt som vi gör och efter många år så råder det brister i materialet vilket resulterat i att motståndskraften sjunker och att materialet börjar spricka som exempel.

Att lägga takpapp brukar man göra i kombination med att man lägger nya takpannor av betong eller tegelpannor. Eller så kan man också tvätta dem och återanvända om det visar sig att de fortfarande är av bra kvalité. Ditt hus kan vara gjort på lite olika sätt, och du kanske även kan göra arbetet själv om du är lite händig och vet lite om byggen, du bör också ha någon som hjälper dig som också vet om byggnation, eftersom du kommer att behöva hjälp.

Lägga takpapp

Kortfattat så måste du först ta ner alla takpannor eller plåten som finns på taket, och om de är av god kvalité och inte spruckna så kan du återanvända dem. Du rekommenderas att tvätta dem så att pannorna är fri från smuts och mossa, då ser även taket bättre ut efter arbetet är klart.

När pannorna är nerplockade så är det dags att riva bort pappen som ligger på taket, och tänk på att även ta bort spikar och andra saker som kan förstöra den nya pappen som skall läggas när du är klar. Ta nu en piassavakvast och borsta av taket så att allt skräp med mera är borta. Att lägga takpapp är nu ganska lätt men följ instruktionerna som du kan hitta i bygghandeln och även på internet där du hittar även bilder som visar precis hur du gör steg för steg.

För dig som inte klarar av eller inte vill lägga takpapp så kan du ta hjälp av en takfirma som gör jobbet, och du kan så klart också använda dig av Rot avdraget som du kan läsa mer om på Skatteverkets hemsida. Det är viktigt att du väljer en takläggare som är seriös och har ett bra rykte, och du kan relativt lätt hitta många på internet genom sajter där man ställer krav på byggfirmorna och därmed skapar en trygghet för kunden. Det fungerar som så att du registrerar dig gratis och presenterar vilket typ av jobb som du vill ha utfört, de när liggande takläggarna kommer att kunna kontakta dig och ge dig en offert på arbetet för att lägga takpapp. De firmorna som är intresserade kommer nu att kontakta dig via din e-post, och du kommer nu att kunna jämföra de olika mot varandra, och till slut beställa jobbet på ett tryggt sätt.